dissabte, 9 de febrer del 2013

SANT VALENTÍ


 
Celebrar Sant Valentí o no celebrar Sant Valentí? Aquesta és la qüestió. Personalment, no el celebro, però sabeu que sempre trobo excuses per a fer dolços.

[cast.] ¿Celebrar San Valentín o no celebrar San Valentín? Esa es la cuestión. Personalmente, no lo celebro, pero sabéis que siempre encuentro excusas para hacer dulces.
 
 
Sembla ser que Sant Valentí va ser un sacerdot que van martiritzar i executar el 14 de febrer de l’any 270. L’emperador Claudi II el va enviar a la presó perquè  celebrava casaments en secret dels enamorats, després que fossin prohibits per la creença de l’emperador que els solters sense família eren millor soldats, perquè no tenien cap lligam.
[cast.] Parece ser que San Valentín fue un sacerdote que martirizaron y ejecutaron el 14 de febrero del año 270. El emperador Claudio II lo encarceló porque celebraba matrimonios en secreto de los enamorados, después que fueran prohibidos por la creencia del emperador de que los solteros sin familia eran mejores soldados, porque no tenían ligaduras.
 
 
L’origen de la festivitat és plenament occidental: es va originar a l’Europa germànica i d’allà va passar als Estats Units, i des d’aquí a gran part del món. De fet, en l’àmbit anglosaxó és on té més tradició.
[cast.] El origen de la festividad es plenamente occidental: se originó en la Europa germánica i de allí pasó a Estados Unidos, y desde aquí a gran parte del mundo. De hecho, en el ámbito anglosajón es donde tiene más tradición.
 
 
A casa celebrem el dia dels enamorats per Sant Jordi, el 23 d’abril, però hi ha molta gent que ho celebra els dos dies. I d’altres que ho celebren cada dia: per què hem d’esperar a un dia marcat al calendari per uns grans magatzems (sembla ser que van ser els desapareguts Galerias Preciados qui ho van promoure aquí) per dir-li a algú que l’estimes?
[cast.] En casa, celebramos el día de los enamorados por Sant Jordi, el 23 de abril, pero hay mucha gente que lo celebra los dos días. Y otros que lo celebran cada día: ¿por qué tenemos que esperar un día marcado en el calendario por unos grandes almacenes (parece ser que fueron los desaparecidos Galerías Preciados los que lo promovieron aquí) para decirle a alguien que lo quieres?
 
 
I no només als enamorats, a tots aquells que estimem: la parella, els fills, els pares, els germans, els nebots, els néts, ...
[cast.] Y no sólo a los enamorados, a todos los que amamos: la pareja, los hijos, los padres, los hermanos, los sobrinos, los nietos,…
 
 
Si que es maco fer i rebre regals, però que no és bonic que un dia facin les patates fregides tal i com només a tu t’agraden? O que quan vagin a comprar llaminadures també te’n portin algunes? O que pensin en enviar-te fotos dels nens per què vegis com estan? O que ....
[cast.] Sí que es bonito hacer y recibir regalos, pero ¿no es bonito también que un día hagan las patatas fritas tal y como sólo a ti te gustan? ¿O que cuando vayan a comprar golosinas también te traigan algunas? ¿O que se acuerden de enviarte fotos de los niños para que veas cómo están? ¿O que …
 
 
Jo, per si algú no ho sabia, dic “t’estimo” amb els meus dolços.
Yo, por si alguien no lo sabía, digo “te quiero” con mis dulces.

4 comentaris:

  1. Están muy bien y yo que no he vuelto a hacer desde que se acabó el curso

    ResponElimina
  2. Gracias Rocio!!! Y ya sabes, tenemos que ponernos retos, jajaja.

    ResponElimina
  3. Isa,

    Com sempre, fabuloses!!!!!.
    Per cert, gràcies per posar l'enllaç del nostre blog.

    Un petó,

    ResponElimina
  4. Gràcies, Eva!!! I l'enllaç era obligat.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me i comentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...